• WIK Ve2 - HWD Ve1 (4.11.18)

  Op naar Den Haag, om aldaar om 10.00 uur tegen WIK (Willen Is Kunnen) aan te treden.

  Om 09.45 uur waren welgeteld 7 spelers aanwezig én onze 2 leiders (of is in dit geval "lijders" een beter woord?). De rest was onderweg, stond met pech, had zich verslapen, of had al dan niet netjes afgeschreven.

  Uiteindelijk hadden we dan toch nog 12 man (van de 21 op papier) en konden we, iets later dan gepland, aan de wedstrijd beginnen. Onze beide keepers waren er toen nog niet, zodat Lalo de "eer" te beurt viel ons doel te verdedigen. Dank daarvoor aan Lalo.

  Het werd al snel duidelijk, dat HWD de betere ploeg was, maar dat kon vooralsnog niet in doelpunten worden uitgedrukt. Kansen zat, maar "drin" wou-ie maar niet. En dan zul je het altijd zien: dan scoort de tegenpartij.

  Door een misverstandje achterin bij HWD werd deze goal als ’t ware cadeau gedaan aan WIK en daar maakte WIK dankbaar gebruik van.

  Met de stand van 1-0 voor WIK gingen we de rust in. Inmiddels was ook Clyde in Den Haag aangekomen, zodat we weer wat ruimer in de spelers zaten en even later zou ook doelman Chris zich aansluiten.

  In die tweede helft konden we gelukkig wel orde op zaken stellen. Een mooie voorzet vanaf rechts werd door Dwight schitterend "tegendraads" in de verre bovenhoek ingekopt, maar helaas voor HWD stond Dwight op dat moment buitenspel. Deze prachtige goal telde dus niet.

  Even later was het dan toch raak. Nico werd even buiten de zestien op een onrecht- matige wijze gevloerd en de scheidsrechter kon niet anders dan een directe vrije trap toekennen. Ronald ontfermde zich over dit klusje en schoot de bal langs de muur in de korte hoek binnen: 1-1. Een heel mooie goal!

  WIK kwam er in die tweede helft eigenlijk nauwelijks meer aan te pas. HWD verzuimde alleen veel en vaak te scoren.

  Het werd dan toch nog 1-2, toen een mooie voorzet van Chris Rijsdijk het hoofd van een WIK-verdediger schampte en voor de voeten van Nico belandde. Die bedacht zich geen moment en schoot van dichtbij onhoudbaar binnen. Mooie voorzet; mooi afgewerkt!

  Inmiddels was interim-keeper Lalo tot veldspeler "gepromoveerd" (spits) en had vaste keeper Chris zijn plaats onder de lat ingenomen.

  En het was Lalo, die ons vlak voor tijd ook nog even op 1-3 zette. Een schitterend steekballetje van Patrick zette Lalo vrij voor de WIK-keeper en Lalo maakte geen fout en schoot rustig binnen. Mooie pass; goed afgemaakt!

  Even later floot de scheids af en kon HWD (toch nog) tevreden aan het bier.

  Volgende week opnieuw naar Den Haag; dan treffen we mede-koploper Wateringse Veld Kranenburg (wie verzint zo’n naam?). Het zal er dan om spannen. We gaan ’t zien.

  JAVDO