• Wateringse Veld Kranenburg Ve1 - HWD Ve1 (11.11.18)

  In Den Haag moesten we om 11.00 uur aantreden tegen W.V. Kranenburg, één van de koplopers, met 1 punt meer dan HWD, zij het met één wedstrijd meer gespeeld.

  En wonder boven wonder: (bijna) iedereen was ruim op tijd. Alleen Ronald niet, maar die kwam gelukkig ietsje later toch ook nog opdagen. Bovendien hadden we vandaag de weelde van twee keepers. Zowel Chris als Max waren er en, zo zou later blijken, beiden in "bloedvorm". Zat liefhebbers dus.

  Ook de beide broertjes Rziki waren van de partij, bepaald geen verzwakking, dus "wat kon ons gebeuren?"

  In het begin was het even aftasten, maar al snel bleek dat HWD toch wel het betere van het spel had. Kranenburg beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, maar kwam er af en toe toch gevaarlijk op de counter uit. Vooral hun snelle linksbuiten was af en toe gevaarlijk.

  Kranenburg leek zelfs, tegen de veldverhouding in, op een 1-0 voorsprong te komen, toen wij even slorig balverlies hadden en hun spits vrij op ons doel af kon gaan. Keeper Chris kwam echter goed uit en wist er nog net een voetje tussen te krijgen, waardoor de bal naast ging.

  Toen was het echter de beurt aan HWD. Uit een ingooi kwam de bal bij Omar, die vanaf een metertje of 20 de bal in de kruising van het Kranenburg-doel liet joeg; een prachtige goal en 0-1 voor HWD.

  En HWD ging door. Even later werd Clyde op rechts aangespeeld (ik meen door Ronald). Clyde ging goed door, haalde de achterlijn en schoof de bal precies op tijd door naar de mee opgekomen Lalo. Die hoefde ‘m er alleen nog maar in te tikken en deed dan ook: 0-2 derhalve.

  Vlak voor rust werd het nog 0-3 ook. Een schitterend steekpassje van Ali zette Clyde vrij voor de keeper en Clyde schoot beheerst binnen.

  Na de rust ging het helaas wat minder aan HWD-kant (had er wat in de thee gezeten?). Er was te vaak slordig balverlies en Kranenburg kwam terug in de wedstrijd. De eerste van Kranenburg viel uit een strafschop. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door een HWD-er met de hand/arm geraakt en dus terecht een penalty. Keeper Max, die in de tweede helft voor Chris in ’t veld was gekomen, kon z’n handschoen nog tegen de bal krijgen, maar dat was helaas net niet genoeg; hij ging d’r in en dus 1-3.

  Niet lang daarna ook nog eens 2-3 en weer ging slordig balverlies van HWD eraan vooraf. Kranenburg kwam er razendsnel uit en schoot raak.

  Niet veel later leek het zelfs 3-3 te worden toen de bal, uit een scrimmage vlak voor de HWD-goal, in de touwen dreigde te gaan. Met een flitsende reactie wist keeper Max de bal nog net naast te duwen.

  Langzaam maar zeker kon HWD zich daarna weer herpakken. Over geluk mochten we even later niet klagen, toen Kranenburg een "own goal" scoorde. Een hoge bal voor de pot van Kranenburg werd door een eigen speler tussen de benen van de keeper door binnengekopt: 2-4 dus.

  Kort voor het eindsignaal werd het dan ook nog 2-5. Een prachtig steekballetje van Clyde bracht Lalo in een kansrijke positie. Lalo, niet zelfzuchtig, zag dat John Visser er nog wat beter voor stond en tikte de bal precies op tijd door. John maakte geen fout en schoof de bal rustig binnen.

  Schitterende overwinning en . . . . we staan weer bovenaan.  

  JAVDO