• RVC ‘33 Ve2 - HWD Ve1 (06.05.18)

  Een uitwedstrijd in het verre Reeuwijk (nabij Gouda). We hadden ruim voldoende liefhebbers, met dank aan enkele "inleners" van HWD4, maar het duurde even voordat iedereen er was.

  In het pittoreske dorpje Reeuwijk, slechts bereikbaar via enkele nauwe straatjes, had men namelijk, naast het voetbal, ook nog een plaatselijke wielerronde georganiseerd. De weinige toeganswegen ("straatjes") werden om die reden tijdelijk afgesloten, zodat er enkele voetballers wat verlaat waren.

  Uiteindelijk was iedereen er en kon de wedstrijd beginnen.

  In oktober vorig jaar hadden we vrij gemakkelijk van RVC gewonnen, uitslag 5-3 (had eigenlijk 12-3 moeten zijn; wat een gemiste kansen toen!), dus maar eens zien wat het vandaag zou worden.

  We begonnen goed, met Lalo in de goal (Christiaan én Bas helaas beiden geblesseerd) en, zoals gezegd, ook nog een paar andere inleners van  HWD4.

  HWD kwam vrij snel op een 0-1 voorsprong. Een mooie pass van Ronald bereikte Omar (niet Sharif, maar Rziki), die z’n tegenstander uitkapte en "à la Robben" de bal hoog in de verre hoek draaide. Een prachtgoal !

  Voor rust werd het ook nog 0-2. Er werd voorin goed getikt en door een mooie aktie van Clyde kwam de bal bij de vrijstaande John Visser. Die bleef rustig, omspeelde knap de keeper, en schoof de bal binnen.

  Daar kon RVC niet zo heel veel tegenover stellen en werden ze een keertje gevaarlijk, dan lag keeper Lalo goed in de weg.

  Na de theepauze wist RVC helaas toch snel tot 1-2 terug te komen. Onze buitenspelval sloot een keer niet goed en de linksbuiten van RVC kon voorgeven op z’n vrijstaande spits. In eerste instantie wist Lalo diens schot nog te keren, maar in de rebound was hij kansloos: 1-2 dus.

  Die stand bleef lang op ’t scorebord. John Visser had pech, toen hij weer eens knap langs wat RVC’ers soleerde (inclusief hun keeper), maar zijn inzet strandde op de paal.

  Uiteindelijk werd het vlak voor tijd dan toch noch 1-3. Eerdergenoemde John Visser werd binnen de zestien onderuit geschoffeld en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Omar Rziki nam deze kans te baat, had geen last van "panalty-stress", en schoot hard en hoog binnen: 1-3 dus.

  Daarmee was ’t gedaan en konden er eindelijk weer eens 3 punten in de knip worden gedaan.

  Grote hopen dank nog aan de "inleners".

   

  JAVDO