• HWD Ve1 – Victoria `04 Ve1 (18.11.18)

  Ook deze zondagmorgen weer een tegenstander uit de hogere regionen. Victoria stond op de tweede plaats, slechts één puntje achter ons, dus het zou geen "makkie" worden.

  Het was koud doch zonnig, we hadden meer dan voldoende liefhebbers, twee keepers (Chris ging de eerste helft keepen), laatste man Vincent was er ook weer bij en we hadden vaste scheids Ron "aan de fluit". De wedstrijd kon beginnen.

  Voor Vincent was het begin helaas niet zo best, want al na zo’n 10 minuten moest hij toch weer afhaken, daar z’n oude blessure ging opspelen. Marc Oomen kwam er voor hem in.

  Tot dan was de strijd redelijk gelijk opgegaan, met kansjes over en weer. De openingstreffer ?? voor HWD - viel na zo’n 20 minuten. Een aanval van Victoria werd op het middenveld door een heel oude HWD-verdediger onderbroken en in de counter kwam de bal bij Ali. Die plaatste ‘m "bekeken" in de verre benedenhoek: 1-0 dus.

  Het werd snel daarna ook nog eens 2-0 voor HWD. Hier hadden we de mazzel, dat een hoge voorzet voor ’t doel van Victoria door een eigen speler werd binnengekopt.

  Victoria kwam in die eerste helft toch nog even terug naar 2-1, toen een hoge bal voor de pot van HWD niet goed door de verdedigers werd ingeschat, waardoor hun spits kon binnenkoppen.

  Daarna was het even "alle hens aan dek" bij HWD. Victoria had door de 2-1 weer goede moed gekregen en drong sterk aan. Zo moest voorstopper John O., bij een corner van Victoria, twee keer op de doellijn redden. Keeper Chris groeide onder deze druk uit tot "man of the match" van die eerste helft, door een paar flitsende reddingen. Zo bleef het vooralsnog 2-1.

  Vlak voor het rustsignaal maakten we er nog even 3-1 van ook. Een mooie pass van Ronald belandde bij Ali, die de bal bijna vanaf de achterlijn voortrok. John Visser pikte de voorzet op en wist de bal uit een bijna onmogelijke hoek, met veel effect, laag in de verre hoek te krullen: een beauty.

  Na rust, met als wissels o.a. Sander, Remco, Nico en keeper Max in ’t veld resp. in de goal, ging HWD gewoon door. Dit keer geen inzinking, maar gewoon "d`r op en d`r over".

  We zouden uiteindelijk nog drie keer scoren:

  4-1:

  Een diepe bal van Ali werd door een verdediger van Victoria gemist, waardoor onze spits Nico vrij op hun keeper af kon gaan en van dichbij niet miste.

  5-1:

  Een hoge bal op ’t middenveld werd door Nico meteen vanuit de lucht doorgeschoten naar voren, waar John Visser ‘m oppikte en doeltreffend uithaalde.

  6-1:

  Een mooie diepe pass van Ronald bereikte Nico (alweer) en opnieuw was Nico trefzeker.

  Victoria kon daar niet zo heel veel tegenover stellen. En als ze er dan een keertje doorheen leken te komen, was er altijd wel een attente verdediger van HWD die op ’t laatste moment redding bracht. Zo kon rechtsback Sander er nog net een voetje tussen krijgen, toen de linksbuiten van Victoria alleen leek door te gaan: corner i.p.v. doelpunt. En Remco bracht bij een hoekschop van Victoria redding op de doellijn, door bij de eerste paal attent te reageren.

  Zo bleef het bij 6-1 in het voordeel van HWD en met een zeer voldaan gevoel konden we de kleedkamers en het bier opzoeken.

  HWD Ve1 staat nu "stijf" bovenaan, met 4 punten voorsprong op de naaste belager.

  Dank aan scheids Ron voor diens flitsende fluitwerk.    

  JAVDO