• HWD Ve1 – sv Madestein Ve1 (28.10.18)

  Vorige week hadden we een "kleine dip"; de bekerwedstrijd uit tegen Pretoria werd met maar liefst 7-2 verloren. HWD-goals van Errol en Ronald.

  Vandaag dan weer een reguliere competitie-wedstrijd, thuis om 9.30 uur tegen de sv Madestein. Zaak dus om onze koppositie in de poule te handhaven c.q. te verstevigen.

  Er waren meer dan voldoende liefhebbers. Het "wissel-beleid" was dit keer in handen van Paul Eijer en hij kweet zich goed van deze ondankbare taak.

  Met een sprookjesachtige hoeveelheid spelers (een "elf"-tal) moesten we beginnen en dat deden we dan ook maar.

  De eerste helft verliep echter niet "sprookjesachtig"; het leek meer op een onver- valste nachtmerrie (tikkie overdreven). Maar goed lopen deed het die eerste helft aan de kant van HWD duidelijk niet.

  Er werd veel - en veel te gemakkelijk - balverlies geleden en na zo’n 20 minuten moesten we hiervoor dan ook de tol betalen: Madestein kwam op een 0-1 voorsprong. Dit konden we gelukkig in eerste instantie al snel weer rechttrekken. Binnen een paar minuten na de openingsgoal van Madestein wist HWD de gelijkmaker te scoren. Het was een slimme dieptepass van de sterk spelende Patrick, die onze topscorer John Visser vrij voor de keeper van Madestein zette. John omspeelde de keeper knap en tikte binnen: 1-1.

  Maar helaas bracht dat geen ommekeer. Daarbij kwam ook nog dat sv Madestein een ploeg van zuigers en klagers bleek te zijn en wij lieten ons daarin te veel "meezuigen" (wat konden die mannen zeuren zeg; geen enkele beslissing van scheids- of grensrechter kon in hun ogen genade vinden). Typisch Haags misschien? Hoe dan ook, HWD kwam niet in z’n spel en Madestein profiteerde daar goed van en scoorde nog twee keer. Ruststand derhalve 1-3.

  In de tweede helft liep het toch wat beter bij HWD. Of het door de wissels kwam of door de "donderspeech" van Paul, of beide, ik weet het niet, maar HWD kreeg de bovenhand. De aansluitingstreffer viel over links. Het was weer Patrick die een goede pass gaf, dit keer op Bas. Bas ging sterk door op links en tikte de bal precies op tijd door naar John V. Die maakte geen fout en schoot wederom raak: 2-3.

  Niet lang daarna ook nog de 3-3. Een prachtige dieptepass van Ronald dit keer en opnieuw John V. voor de Madesteinse keeper en dus opnieuw raak!

  Het leek er lang op dat dit ook de eindstand zou worden, maar in de laatste tien minuten werd het toch nog spannend/chaotisch. Eerst leek HWD te scoren, toen een inzet van achter de doellijn van Madestein (en dus doelpunt!) werd weggekopt. Iedereen bij HWD riep "die zit", maar helaas hadden we geen doellijntechnologie, geen VAR en ook geen eerlijke Madesteinse grensrechter, zodat deze goal dus niet kon worden bijge-schreven.

  Extra zuur was het dan ook nog, dat Madestein in de daarop volgende counter wél een goal scoorde, die niet viel te betwisten: 3-4 dus.

  Complimenten aan HWD voor wat toen volgde. Er werd niet bij de pakken neergezeten, de mouwen werden nog wat verder opgestroopt en HWD zette Madestein onder druk. Loon naar werken volgde vlak voor tijd. Uit een strak genomen corner wist Ronald de bal binnen te koppen en dit keer geen enkele twijfel of-ie wél of niet zat: 4-4 derhalve.

  Daarmee moesten we het doen. Na 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen in de competitie, maar helaas 2 punten minder dan we gehoopt hadden.

  Tenslotte nog een pluim voor scheidsrechter Ron, die de rust bewaarde en, ondanks het gezeur en gezuig van Madestein, prima floot.

  JAVDO