• HWD Ve1 – Het veld weer in.

  We zijn weer begonnen; een tweetal oefenpotjes en vervolgens een bekerwedstrijd.

  Eerst uit bij het Haagse Toofan, waar we met 4-4 hebben gelijk-gespeeld, na oorspronkelijk met 1-4 te hebben voorgestaan. Doelpunten van Lalo (3x) en John Visser (1x).

  Daarna op de donderdagavond tegen DCV. Iemand had ons wijsgemaakt

  (we zullen hier geen naam noemen) dat dit om een zwakke veteranen-ploeg ging, waarvan we wel “effe” makkelijk zouden winnen.

  Welnu de oudste “veteraan” bij DCV was naar ik meen 22, dus dat viel behoorlijk tegen. Die jonge gasten bleven lopen. Bij rust was het nog maar 1-2 in het voordeel van DCV, maar het eindigde uiteindelijk in een 1-6 overwinning van DCV. Ietwat geflatteerd, mede doordat HWD een

  paar cadeautjes weggaf. Het enige HWD-doelpunt werd door Lalo binnengeschoten.

  En dan het, min of meer, echte werk. Onze eerste bekerwedstrijd, thuis tegen de FC IJsselmonde, ’s zondags 9.9.18 om 9.30 uur.

  Ondanks het vroege uur hadden we ruim voldoende liefhebbers. Onze leider Fred leidde het allemaal in goede (wissel)banen.

  In de eerste helft hielden de twee partijen elkaar aardig in evenwicht. FC IJsselmonde trof één maal bij ons de paal en even later gebeurde hetzelfde, maar dan aan de “overkant”; HWD schoot bij FC IJsselmonde op de paal. Ruststand 0-0.

  In de twee helft kwam HWD helaas al snel op een 0-1 achterstand. De buitenspelval bij HWD klapte niet goed dicht (of had onze grens-rechter een vuiltje in ’t oog) en IJsselmonde tikte binnen.

  Daarna echter kreeg HWD de overhand. Het duurde even, maar toen viel-ie dan ook, de 1-1. Ronald liet een poeier op het doel van IJsselmonde los, maar die belandde eerst nog op de paal. De sterk  spelende Bas was er echter “als de kippen bij” om de rebound in te tikken; 1-1 derhalve.

  En HWD bleef de betere ploeg. Onze topscorer van vorig seizoen, John Visser, was weer ouderwets op dreef en was niet van de bal te krijgen. Hij wist soms 2-3 tegenstanders “aan zich te binden”, waardoor andere spelers van HWD meer ruimte kregen.

  Dat gebeurde ook een keer vlakbij de goal van IJsselmonde. Er ontstond ruimte, waardoor de bal vrij voor de voeten van de mee opgekomen Sander kwam. Sander bedacht zich geen moment en schoot van dichtbij onhoudbaar binnen: 2-1. Mooie goal.

  Kort daarop werd het nog 3-1, uit een één-tweetje tussen John Visser en Lalo. John legde de bal breed op Lalo, die toen de bal maar voor ’t inknallen had. Dat deed-ie dan ook, hoog en hard in de verre hoek, waarmee de 3-1 een feit was. Ook dit was een mooie.

  Vlak voor tijd kwam IJsselmonde nog even terug naar 3-2, toen we achterin iets te veel ruimte weggaven, waardoor een voorzet vanaf IJsselmonde’s rechterflank vrij simpel kon worden binnengekopt.

  Kort daarop blies de uitstekend leidende Ron af.

  Genoten (ook van ’t bier) !!

  JAVDO