• HWD Ve1 – BZC Zuiderpark Ve1 (beker 16.9.18)

  Onze tweede bekerwedstrijd ging thuis tegen BZC Zuiderpark.

  Vorig seizoen hadden we ze nog in de reguliere competitie en toen hadden we het moeilijk tegen ze, d.w.z. thuis met 2-2 gelijkgespeeld (dat was een heel goeie pot van onze kant; lees m’n wedstrijdverslag van toen er nog maar eens op na) en uit was de uitslag 5-0 voor BZC.

  Vandaag hadden we het een stuk gemakkelijker, zo zou blijken.

  We zaten ruim in onze spelers; Ronald, Eric, Bas en keeper Chris waren helaas verhinderd/geblesseerd, maar Vincent, Ali, Nico, Max en Patrick bijvoorbeeld, waren er weer wel bij.

  Met Max dus in de goal begonnen we aan de klus en al snel bleek, dat HWD vandaag duidelijk de betere ploeg was.

  Na luttele minuten werd het 1-0 voor HWD. Een razensnelle combinatie bracht de bal via Ali bij John Visser, die vervolgens doeltreffend uithaalde: 1-0 dus.

  Niet heel veel later de tweede HWD-goal. Een hoge voorzet voor de goal van BZC kon net niet worden ingekopt door Errol, maar de rebound viel voor de voeten van Lalo, die de bal alsnog binnenschoot: 2-0.

  Voor rust werd het nog 3-0 en 4-0. De derde leek een copie van de eerste. Wederom een mooie combinatie tussen Ali en John V., waarbij laatstgenoemde het net weer wist te vinden. Onze vierde ging over links. De weer sterk spelende linksback Ben gaf een pracht van een dieptepass op spits Nico, die de keeper van BZC met een “oerknal” het nakijken gaf: 4-0 dus.

  En BZC dan? Deed die ploeg dan niks? Jazeker wel, maar als ze dan eens voor de goal van HWD kwamen, troffen ze daar keeper Max, die vandaag (rot voor BZC) in een bloedvorm stak. Na vandaag zal-ie als

  Max “clean sheet” Gomez door het leven gaan.

  In de tweede helft leek het kruit een beetje verschoten bij HWD. HWD bleef weliswaar de bovenliggende partij, maar veel werd er niet meer gescoord. Er waren nog wel wat kansjes, doch het vizier bij HWD stond blijkbaar niet meer op scherp.

  Keeper Max ranselde nog een “pegel” van dichtbij over de lat en vlak voor tijd tekende John V. nog even de 5-0 binnen, na goed aangeven door Lalo. Daar bleef het bij en met een zeer voldaan gevoel konden we de douches en het bier opzoeken.

  Dank wederom aan scheidsrechter Ron, die deze wedstrijd muzikaal omlijstte met het betere blazerswerk.

   

  JAVDO