• HWD koerst af op periode titel

    Afgelopen zondag schoot HWD uit de startblokken in de uitwedstrijd in Den Haag tegen nummer laatst Wanica Stars. Binnen 5 minuten, twee grote kansen voor HWD. Twee keer bleek de prima keeper een struikelpunt. De supporters van HWD veerden twee keer op en verwachten een grote uitslag. Ook de spelers leken dat te verwachten. Combinaties lukten echter niet meer en Wanica bleek toch een vrije stugge ploeg. Uit een goede aanval scoorden ze 1-0. Gelukkig werd het vrij snel 1-1 door een droge knal van Nourdin Akachar, waar de keeper van Warnica kansloos bij was. Maar Wanica rook toch dat er wat te halen viel en scoorde nog voor de rust 2-1.

    Omdat trainer Ali Rziki het doemscenario, de nederlagen van grote broer Feijenoord tegen Go ahead Eagles en Sparta, wilde voorkomen besloot hij het Progba effect te sorteren, door Gayle Boumann naar het front te sturen en Khalid el Khalifi, in te brengen op het middenveld. En met het gewenste effect. Gayle scoorde met het hoofd, ondanks dat er een paar hagenezen aan zijn armen bleken te hangen. Na goed doorzetten leek spits Vincent de winnende treffer te hebben gescoord. Maar de bal werd tot zijn teleurstelling afgekeurd. Langs de lijn verslikte de kersverse over enthousiaste HWD secretaris Bram Ladage (zie foto) zich bijna. Maar de winnende treffer viel toch 10 minuten voor tijd. De man van de wedstrijd Hamid el Hammouchi kreeg weer ondersteuning van de naar de verdediging teruggekeerde Gayle, waardoor de volle buit naar Overschie kon worden meegenomen.

    Kampioen SVV, ook 1e periodekampioen, kan geen twee keer periode kampioen worden en heeft HWD nummer 2 alles in eigen hand om de 2e periode kampioen te worden. . Maar wel 2 echte finales. a.s. zondag tegen Pretoria, ook nog kanshebber. Bij winst van HWD en gelijkspel of verlies van WIK bij het altijd lastige Victoria is het na de 1e wedstrijd al zover. Dus voetballiefhebbers kom allemaal a.s. zondagmiddag naar HWD om net zo te genieten als op de HWD voetbalvriendendag van enkele weken geleden.

    Tot zondag Hans van Luijpen.