• De laatste twee van ’t seizoen (HWD Ve1)

  Ook deze laatste twee wedstrijden zat ’t niet mee voor HWD.

   

  Eerst moest het op 20.5.18 uit tegen Excelsior. Het bleek een herhaling te worden van de thuiswedstrijd. Héél veel goede kansen voor HWD, maar ze wilden er maar niet in. Excelsior loerde op de schaarse counter en wist uit de paar kansen die het kreeg wél te scoren. Einduitlslag: 3-0 voor Excelsior.

  Een week later thuis de allerlaatste wedstrijd van het seizoen en het ging tegen HOV. We hadden precies 11 man, en van die 11 waren er ook enkele spelers niet 100% fit, maar we begonnen goed.

  We wisten in de eerste helft goed partij te geven, waarbij nog aangetekend dat HOV een enkele wel héél jonge "veteraan" in de ploeg had en ook nog enkele spelers van "onduidelijke herkomst".

  Maar, zoals gezegd, HWD begon goed. We kwamen op een 1-0 voorsprong, toen John Visser een slimme steekpass op Clyde gaf, waardoor deze vrij voor de keeper kwam. Clyde liet de keeper van HOV kansloos met een lage schuiver in de verre hoek.

  Vlak voor rust wist HOV nog op 1-1 te komen, uit een snelle counter.

  Eerder genoemde John Visser kon helaas niet verder (blessure) en werd in de 2e helft vervangen door de inmiddels gearriveerde Mario.

  De tweede helft zou dramatisch verlopen voor HWD. Op de een of andere manier was de "spirit" eruit, en HOV kon al snel op een 1-3 voorsprong komen. Zij speelden het slim. Ze lieten zich steeds massaal zakken en kwamen er bij balbezit heel snel uit. Dan volgde vaak een pass op de links- of rechtsbuiten, die dan messcherp voorgaf.

  Toen het eenmaal 1-3 voor HOV was, lieten teveel HWD-ers het koppie hangen, waardoor HOV te gemakkelijk verder uit kon lopen.

  Zo werd het al snel 1-6 en HWD kon daar weinig tegenover stellen.

  Er was nog één opleving van HWD, die de 2-6 op ’t scorebord bracht. Een slim passje van Errol op Remco zette laatstgenoemde vrij voor de keeper. Remco omspeelde de keeper knap en schoot raak. Mooie goal!

  Daar bleef het echter bij van HWD-zijde, terwijl HOV de score nog verder wist uit te bouwen naar 2-8. Nogal geflatteerd en m.i. te gemakkelijk weggeven door HWD.

  Maar volgend seizoen gaan we gewoon weer voor ’t kampioenschap!

  Ja toch ???

   

   

  JAVDO